Retourneren

Voor je bestelling bij SPORT2000.nl geldt een bedenktijd van 14 dagen. De bedenktijd verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde (bijvoorbeeld een bedrijf, SPORT 2000 winkel of de buren), die niet de vervoerder is, het laatst bestelde artikel fysiek in bezit krijgt.

Controleer direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we je vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden.

Wil je je bestelling retourneren? Dan is het volgende van belang:

Je mag een artikel zonder opgaaf van reden retourneren. Echter, wij waarderen het wanneer je aangeeft op de retourbon waarom je een artikel retourneert.

Zo retourneer je een artikel
Bij je bestelling zit een retourbon en een voorgedrukt adreslabel. Geef op de retourbon aan welk artikel je wilt retourneren en stuur het artikel terug naar de SPORT 2000 winkel die je bestelling heeft geleverd. Je betaalt € 3,95 voor een retourzending en dit wordt afgetrokken van je retourbedrag (wanneer je deze retourneert via een PostNL servicecenter) per ordernummer, ongeacht of de bestelling uit meerdere filialen wordt geleverd en uit meerdere producten bestaat.

Je kunt een retourzending ook afgeven bij een SPORT 2000 winkel. Laat in dat geval de doos of zak open, zodat de winkelier het retourformulier verder kan invullen. Je krijgt vervolgens een afgiftebewijs mee. De retourzendingen bij een SPORT 2000 winkel zijn kosteloos.

Retourvoorwaarden
Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat SPORT2000.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourartikelen. Vraag daarom op het PostNL Service Center altijd om een traceercode en bewaar deze goed.

Je kunt artikelen retourneren:

Wanneer je buiten deze periode artikelen retourneert, is Benesita Trading BV niet verplicht de retourzending te accepteren en kan het artikel aan je worden terug gegeven zonder recht op restitutie.

Is het product beschadigd door passen, testen of iets dergelijks? Dan ben jij als koper aansprakelijk voor de waardevermindering, maar we zullen het artikel niet weigeren en het product retour nemen. De waardevermindering wordt vastgesteld door Bene Sita Trading B.V. en zal worden verrekend met het terug te betalen aankoop bedrag.

Er zijn artikelen die niet geretourneerd kunnen worden. Het gaat daarbij om:

Retourneer je artikelen niet via PostNL of niet in één van de SPORT 2000 winkels, dan zijn de extra retourneringskosten kosten voor je eigen rekening.

Bedenktijd

Wanneer je de bestelling ontvangt, controleer dan direct of alle artikelen onbeschadigd en compleet geleverd zijn. Is dit niet het geval, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice.

Bestel je op SPORT2000.nl, dan heb je een bedenktijd van 14 dagen vanaf het moment dat jij, of een aangewezen derde, het laatste artikel van de totale bestelling hebt ontvangt. Tijdens de bedenktijd dien je voorzichtig met de toegezonden artikelen om te gaan. In de bedenktermijn kun je beoordelen of je het/de artikel(en) wilt houden. Je mag het/de artikel(en) proberen/passen zoals je dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Zolang je niet besloten hebt het artikel daadwerkelijk te houden, mag je het niet gebruiken.

Wanneer je het artikel meer hebt gebruikt dan nodig is om het te beoordelen of wanneer je het artikel daadwerelijk hebt gebruikt en vervolgens binnen de bedenktijd retourneert, dan ben jij aansprakelijk voor de waardevermindering. De waardevermindering wordt vastgesteld door Bene Sita Trading B.V. en zal worden verrekend met het terug te betalen aankoopbedrag.

Melden
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons schriftelijk op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruik maken van het door ons toegezonden retourformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht.

Geld terug
Wanneer je een artikel retourneert, wordt het betaalde aankoopbedrag binnen 5 werkdagen uitbetaald via de wijze waarop je ook hebt betaald.

Retourkosten
Alle kosten voor het retourneren van artikelen zijn voor rekening van de klant. Dit bedrag wordt ingehouden op het factuurbedrag dat je terug krijgt voor het geretourneerde artikel.

Ruilen of retourneren in een SPORT 2000 winkel

Een online aankoop kun je retourneren in elke SPORT 2000 winkel in Nederland. Vergeet niet om je pakbon mee te nemen en zorg ervoor dat het artikel in goede staat verkeerd. De winkel waar je het artikel retourneert zal je pakket doorsturen naar de SPORT 2000 winkel die het artikel heeft geleverd. Het aankoopbedrag wordt binnen 5 dagen na ontvangst van het artikel in de SPORT 2000 winkel die heeft geleverd, op je rekening gestort.

Een artikel ruilen in een winkel is niet mogelijk, alleen als het de winkel betreft die het artikel heeft geleverd. Op de pakbon staat het adres van de winkel die je bestelling heeft geleverd. Wil je het artikel toch in een andere winkel ruilen? Dan breng je de bestelling retour in die winkel en verricht je daar een nieuwe aankoop. Die winkel zal dan het pakketje retour sturen naar de winkel van levering, waarna restitutie van het aankoopbedrag plaatstvindt.

Deze regeling laat alle rechten die je als klant hebt wegens non-conformiteit van artikelen onverlet.

Let op: Iedere SPORT 2000 winkel heeft haar eigen assortiment, het kan dus voorkomen dat het artikel naar keuze niet in de winkel verkrijgbaar is.